NaslovnicaAlo.rsSMANJENJE ZAGAĐENJA ŽIVOTNE SREDINE U Srbiji više od 2.100 električnih vozila i...

SMANJENJE ZAGAĐENJA ŽIVOTNE SREDINE U Srbiji više od 2.100 električnih vozila i oko 17.000 hibridnih

Objavljeno:

 – Država je pomogla sa olakšicama prilikom registracija vozila i drugim paketima koji će biti pripremljeni u narednom periodu. Ono što je bitno jeste da mi sada, shodno broju vozila, imamo odličan upliv u to šta nama konkretno fali da bismo ovaj sistem podigli, temelj je napravljen, a sada želimo samo da ga učvrstimo i krenemo dalje – izjavio je Lončar za Tanjug i podsetio da je priča o elektromobilnosti počela 2012. godine kada su inženjeri AMSS prepravili „fijat punto“, sa dizel agregatom u električno vozilo.

– Iz tog projekta mi smo postali jači i snažniji, upoznali smo električna vozila i sve njegove komponente, poseban akcenat stavljam na visokonaponsku bateriju – rekao je Lončar i dodao da je edukacija stanovništva ključni faktor u razvoju elektromobilnosti u Srbiji.

Zorana Đorić iz kompanije „Vozim na struju“ ističe da su trendovi u svetu takvi da se sve više ide ka tome da se elektrifikuju laka dostavna vozila kako bi se smanjilo zagađenje životne sredine i istakla da se takav trend nastavlja i kod nas.

– Sve više naših kompanija je zainteresovano za elektrifikovanje svojih voznih parkova, čime bi smanjili buku u gradovima i doprineli da uže gradske zone budu kvalitetnije za život – rekla je Đorić.

Deseti simpozijum elektromobilnosti organizovan je danas u hotelu Kraun Plaza u Beogradu i okupio je veliki broj stručnjaka iz regiona, uključujući i stručno medicinsko osoblje, koje prvi put učestvuje.

BONUS VIDEO 

@alo_portal Koliko košta slavska trpeza? #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #foryou #viral #fypシ゚viral #slava ♬ original sound – Alo_portal

 

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije objave