Srbija: Bajden će vratiti Status quo na balkanu ako bude izabran, rekao je Grenell Srbima u Americi

Srbija: Bajden će vratiti Status quo na balkanu ako bude izabran, rekao je Grenell Srbima u Americi

Specijalni izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Richard Grenell sastao se u nedelju sa predstavnicima srpsko-američke zajednice, ovog puta u Pittsburghu, gde je rekao da bi pobeda Joea Bidena na izborima 3. novembra mogla rezultirati povratkom čitavog balkanskog regiona na svoj prethodni status quo.

U govoru predstavnicima inicijative ‘Srbi za Trampa 2020’ održanog u Pensilvaniji, Grenell je rekao da su svi znali ko je Joe Biden, šta je radio na Balkanu i koliko je ignorisao Srbe i Srbiju.

„Ako Biden pobedi, neće biti napretka“, izjavio je Grenell na skupu podrške Donaldu Trampu, gde je govorio o svim Trampovim dostignućima i onome što želi da postigne u Srbiji.

U ime inicijative koju je vodila profesorka Olga Ravasi, Grenella su na početku sastanka predstavile Stefani Lalić Adams, ćerka Nike Lalića, jednog od junaka misije Halyard za spasavanje američkih pilota u Drugom svetskom ratu, i advokat Redia Filipović.

Grenell je dodao da je imao priliku da razgovara sa prisutnima nakon izlaganja i da je bio veoma raspoložen da odgovara na pitanja.

Među prisutnima bili su Mark Zatezalo, član zakonodavnog tela države Virginia i Valerie Gaidos, član zakonodavnog tela države Pennsilvania.

U subotu je Ravasi organizovala skupove u znak podrške Trampu u Wisconsinu, Chicagu i u Milwaukeeju. Grenell se sastao sa srpskom zajednicom u najvećem gradu Wisconsina i prisustvovao službi u crkvi Svetog Save. / ibna