Srbija: Brnabić neće učestvovati u dijalogu koji će SNS voditi sa opozicijom

Srbija: Brnabić neće učestvovati u dijalogu koji  će SNS voditi sa opozicijom

Premijerka Srbije Ana Brnabić, na današnje pitanje o pregovorima sa opozicijom, rekla je da kao predstavnica izvršne vlasti neće učestvovati u dijalogu ali da će SNS održati razgovore.

„Generalno, ne verujem da su institucije posebno jake kada pregovaraju sa vanparlamentarnom opozicijom. U Srbiji postoji više od 2.000 političkih partija, tako da morate da izaberete ko je „dobar i loš opozicionar“. Mislim da bismo trebali poštovati sve političke stranke“, rekla je Brnabić, dodajući da je „crvena linija“ za kredibilitet političkih partija da li su u parlamentu ili ne.

Međutim, kako je istakla, stav SNS je da učestvuje u dijalogu, „pa se nadam da će i drugi slediti njihov primer“.

„Mnogo puta su pozivali na dijalog i svaki put su odlazili. Pretpostavljam da će ovaj put sve biti „u skladu sa njihovim željama“, pa će zbog toga i ostati. Kada očekijem da pregovori počnu? Ja nisam zadužena za to; postoje organi koji su odgovorni“, rekla je Brnabić u Kragujevcu.

Na pitanje kada očekuje završetak radova na autoputu Kragujevac-Mrčajevci i aerodromu u Lađevcima (Kraljevo), objasnila je da trenutno rade na tehničkoj dokumentaciji projekta. „Kada se to završi, gradnja će započeti. Mislim da će to biti 2022. godine”, zaključila je premijerka Srbije. / ibna