Srbija: Bugarska isporučila donaciju medicinske pomoći

Srbija: Bugarska isporučila donaciju medicinske pomoći

U Nišu upriličena zvanična isporuka medicinske opreme koju je Republici Srbiji donirala Vlada Bugarske.

Preciznije, radi se o 300 zaštitnih medicinskih kompleta (odeća za višekratnu upotrebu, nosači vizira i naočale) donirane zdravstvenim ustanovama na jugu Srbije i bolnici u Pančevu.

Niškom kliničkom centru, Kliničkom centru Vranje i Opštoj bolnici Pančevo donirano je 60 kompleta. Klinički centar Surdulica, Opšta bolnica Pirot i Opšta bolnica Leskovac dobili su po 30 kompleta, dok su domovi zdravlja u Babušnici, Bosilegradu i Dimitrovgradu dobili deset kompleta opreme.

Ceremoniji primopredaje prisustvovali su šef administrativnog okruga Niša Dragana Sotirovski, ambasador Republike Bugarske u Srbiji Radko Blajkov, gradonačelnik Niša Darko Bulatović i zamenik direktora Kliničkog centra Niš dr Vladan Ćosić.

Tokom ceremonije, govornici su istakli važnost saradnje i prijateljstva dveju zemalja i međusobne podrške kako u borbi protiv trenutne pandemije tako i u drugim oblastima. Naglašena je i bezuslovna podrška Bugarske evropskim integracijama Srbije. Zamenik ministra spoljnih poslova Srbije Ivica Tončev predstavljao je srpsko ministarstvo spoljnih poslova. / ibna