Srbija će do kraja februara imati dva miliona doza vakcine, kaže Vučić

Srbija će do kraja februara imati dva miliona doza vakcine, kaže Vučić

Srbija će u zalihama imati dva miliona doza vakcina protiv koronavirusa različitih proizvođača do kraja februara, rekao je u utorak predsednik Aleksandar Vučić.

Srpski ministar bez portfelja Nenad Popović, zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, rekao je da je nova serija ruske vakcine Sputnik V u utorak avionom dopremljena u Beograd.

“Jutros je isporučeno 50.000 doza ruske vakcine i još 50.000 doza biće isporučeno za 15 dana za revakcinaciju. Do kraja februara dobićemo još 88.000 doza vakcine Pfizer, isporučeno 150.000 doza vakcine AstraZeneca do 20. februara.

Sutra ćemo dobiti 500.000 doza kineske vakcine, a do kraja februara imaćemo ukupno 2 miliona doza vakcina za inokulaciju 2 miliona građana “, rekao je Vučić, prenosi novinska agencija Tanjug.

Ranije je rekao da vlasti planiraju da vakcinišu najmanje 3 miliona državljana zemlje sa 7 miliona stanovnika.

11. februara očekuje se dolazak grupe ruskih stručnjaka u Srbiju kako bi se upoznali sa ljudskim i tehnološkim resursima za uspostavljanje zajedničke proizvodnje vakcine ruske proizvodnje, posebno na Institutu za virusologiju Torlak u Beogradu.