Srbija: Dačić razgovarao sa novim abasadorom Slovačke u Beogradu

Srbija: Dačić razgovarao sa novim abasadorom Slovačke u Beogradu

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, u četvrtak se zahvalio Slovačkoj na kontinuiranoj podršci evropskim integracijama Srbije, kao i na početnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i održivom sporazumu o pitanju Kosova i Metohije.

Tokom razgovora Dačića i novog ambasadora Slovačke u Srbiji Fedora Rosocha, srpski ministar spoljnih poslova izrazio je uverenje da će saradnja sa Miroslavom Lajčakom, specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine, biti uspešna, kao što je i to bio slučaj kada je obavljao funkciju ministra spoljnih poslova Slovačke.

Prema Ministarstvu spoljnih poslova, Dačić i slovački ambasador su izrazili uverenje da su bilateralni odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i prijateljski.

Na sastanku je istaknuta potreba za produbljivanjem bilateralnih odnosa i daljim jačanjem svih područja od zajedničkog interesa.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo činjenicom da su dve zemlje ostvarivale intenzivan i kontinuiran politički dijalog na svim nivoima, kao i spremnošću da to nastave i u budućnosti.

Ambasador Rosocha izrazio je spremnost Slovačke da nastavi intenzivnu komunikaciju i saradnju sa Srbijom u svim oblastima.

Ponovio je da je Slovačka ostala posvećena svom prvobitnom stavu da neće jednostrano priznati nezavisnost Kosova i da će njegova država nastaviti da pruža punu podršku evropskim integracijama Srbije. / ibna