Srbija: Dva aviona dnevno će dovoziti građane iz inostranstva

Srbija: Dva aviona dnevno će dovoziti građane iz inostranstva

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je u televizijskom intervjuu da Vlada planira da pošalje u proseku dva aviona kompanije Air Serbia dnevno u inostranstvo da prevoze državljane Srbije “zarobljene” nakon obustave međunarodnih letova, zbog izbijanja koronavirusa.

Nastavljajući, Dačić je napomenuo da nije realno da građani Srbije čekaju avione na destinacijama kao što su Peru, Šri Lanka, Bali i drugi.

“Moraju doći do drugih odredišta do kojih na neki način možemo “stići”, dodao je Dačić.

Ministar spoljnih poslova obavestio je da je još jedan član misije Srbije u Međunarodnim organizacijama u Ženevi zaražen novim koronavirusom.

Dačić se požalio da član srpske delegacije nije primljen u ženevsku bolnicu, uprkos tome što mu je dijagnostikovano teško stanje.

“Stigao je u Bern kakko bi bio hospitalizovan, ali iako mu jedno plućno krilo praktično ne funkcioniše, žele da ga otpuste i kažu mu da ide kući i da pije paracetamol”, rekao je Dačić, kritikujući postupke švajcarskih lekara i vlasti. Konačno, ministar je naglasio da je Ministarstvo spoljnih poslova uložilo žalbu zbog ovakvog postupka./ibna