Srbija: Erdogan pisao Vučiću i najavio dalju pomoć Turske

Srbija: Erdogan pisao Vučiću i najavio dalju pomoć Turske

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u utorak pismo turskog predsednika Recepa Tayyipa Erdogana, u kojem kaže da je uveren da će efikasne mere preduzete od početka borbe protiv pandemije COVID-19 pomoći u rešavanju krize uz minimalan broj žrtava gubitaka.

„Uveren sam da će efikasne mere koje ste preduzeli od prvog dana u borbi protiv pandemije COVID-19 pomoći da se kriza prevaziđe sa najmanjim mogućim gubicima“. Želim vam svaki uspeh u naporima i nadam se da će medicinska oprema koju ćemo vam poslati ove nedelje, pored kompleta za testiranje koje smo vam ranije uputili, predstavljati našu podršku srpskim prijateljima u njihovoj borbi protiv pandemije“, Erdogan je napisao u pismu.

U pismu Vučiću, nazivajući ga časnim predsednikom i dragim prijateljem, Erdogan podvlači: „Želio bih da izrazim svoje iskreno saučešće zbog gubitka vaših građana, uključujući zamenika ministra zaštite životne sredine Branislava Blažića, zbog pandemije COVID-19, koja predstavlja veliku opasnost za ceo svet“, te izrazio nadu da će se ova teška situacija rešiti što je pre moguće.

Na kraju, Recep Tayyip Erdogan je u svom pismu napisao: „Ovom prilikom želim izraziti želju da ugostim vašu ekselenciju u Turskoj čim se kriza završi; Šaljem vam lične najtoplije želje za zdravljem i srećom, kao i za sreću i dobrobit vaših građana“. / ibna