Srbija: Izborni proces počinje kada završi vanredno stanje

Srbija: Izborni proces počinje kada završi vanredno stanje

Izborna komisija Republike Srbije odlučila je u ponedeljak da obustavi sve izborne aktivnosti za sprovođenje izbora. Odluka je doneta u skladu sa dekretom kojim je u zemlji proglašeno vanredno stanje, usled zaraze koronavirusom.

Izborni proces će se nastaviti po usvajanju odluke o prekidu vanrednog stanja, rekao je predsednik Izborne komisije Vladimir Dimitrijević.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je proteklih dana da će se u utorak, 17. marta, sastati sa predstavnicima političkih stranaka kako bi razgovarali o predstojećim izborima zakazanim za 26. aprila 2020. godine.

Srbijanska premijerka Ana Brnabić ne isključuje večeras drastičnije, “teže” mere.

Brnabić je naglasila da građani nisu ozbiljno shvatili preporuke i mere Vlade, dodajući da je danas situacija bolja, ali ne i dovoljno dobra.

Premijerka Srbije obavestila je da će popodne prisustvovati sastanku sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, liderima političkih stranaka i članovima Odbora za upravljanje krizama, a potom će se obratiti građanima.

Ona je dodala da je situacija sa koronavirusom u Srbiji komplikovana te istakla da je broj potvrđenih slučajeva 65, od kojih je 31 u karantinu, a ostali su hospitalizovani. Njihovo kliničko stanje je stabilno, a četvoro hospitalizovanih pacijenata su priključeni na respiratore. / Ibna