Srbija: Odluka Grčke da zatvori svoje granice Srbima neugodna i loša, kaže Dačić

Srbija: Odluka Grčke da zatvori svoje granice Srbima neugodna i loša, kaže Dačić

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić oštro je kritikovao odluku grčke Vlade da zatvori granice za državljane Srbije.

Odluka Grčke da zatvori granice turistima iz Srbije mogla bi se menjati tokom periodičnih pregleda, izjavio je srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić za RTS.

Dodao je da se nada da će neki drugi događaji biti uzeti u obzir tokom sledeće procene, jer je bilo jasno da je Grčka zainteresovana za dolazak stranih turista.

“Odluka je neprijatna i loša”, rekao je Dačić i dodao da neke druge zemlje bez problema imaju otvorene granice za građane Srbije, implicirajući da bi državljani Srbije mogli da promene svoje odredište za praznike.

Grčka je zatvorila granice za državljane Srbije jutros u 06:00, osim neophodnih putovanja za koja je potrebna posebna dozvola, a srpski državljani koji su već u Grčkoj kao turisti moći će tamo ostati do kraja aranžmana i vratiti se u Srbiju.

Mnogi epidemiolozi pripisuju novo izbijanje COVID-19 predizbornom periodu i izborima 21. juna, jer je tokom kampanje održano nekoliko skupova, što je povećalo rizik od infekcije./ ibna