Srbija: Osnivanje Zajednice srpskih opština je preduslov za kompromisno rešenje sa Prištinom, kaže Selaković

Srbija: Osnivanje Zajednice srpskih opština je preduslov za kompromisno rešenje sa Prištinom, kaže Selaković

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković rekao je da je Srbija u potpunosti posvećena normalizaciji odnosa sa Prištinom, ali da za Beograd postizanje kompromisnog rešenja znači rešenje koje je održivo, upotrebljivo i prihvatljivo, uz prethodnu implementaciju obaveze da se osnuje Zajednica srpskih opština.

Tokom sastanka sa britanskim ambasadorom u Beogradu, Sian McLeod, Selaković je rekao da je Srbija zainteresovana za produbljivanje bilateralnih odnosa i saradnje sa Velikom Britanijom, za koje postoji potencijal za razvoj.

Velikoj Britaniji je poželeo da prevaziđe sve posledice COVID-19, koji je ugrozio celi svet ali i sve podsetio na važnost i potrebu uzejamne solidarnosti, podrške i razumevanja, saopštio je Forin Ofis.

Šef diplomatije Srbije izrazio je nadu da će britanski naučnici uskoro uspešno završiti rad na vakcini protiv coronavirusa, kako bi se prevazišla zabrinjavajuća situacija sa ovom zaraznom bolešću i što bi dovelo do toga da se celi svet fokusira na ciljeve u ekonomskom i društvenom razvoju./ibna