Srbija: Pompeo pohvalio Vučića zbog proglašavanja Hezbolaha terorističkom organizacijom

Srbija: Pompeo pohvalio Vučića zbog proglašavanja Hezbolaha terorističkom organizacijom

Američki državni sekretar Mike Pompeo rekao je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić napravio veliki potez kada se Srbija pridružila Sjedinjenim Državama, Nemačkoj i Britaniji u nastojanju da uguši aktivnosti Hezbolaha.

„Veliki potez predsednika Vučića“, napisao je Pompeo na Twitteru, dodajući da se evropske operacije Hezbolaha urušavaju poput domina.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se Pompeu i rekao da će Srbija ostati nepokolebljiva u težnji za mirom i stabilnošću.

„Budite uvereni, dragi prijatelju, da ostajemo nepokolebljivi u potrazi za mirom i stabilnošću, doprinoseći tako globalnoj bezbednosti“, napisao je Vučić na Twitteru.

Najava Srbije da će Hezbolah klasifikovati kao terorističku organizaciju dodatno će pomoći u ograničavanju mogućnosti terorističke grupe da prikuplja sredstva i deluje u regionu, izjavio je američki državni sekretar.

Predsednik Srbije je 11. septembra  telefonom razgovarao sa izraelskim premijerom Benjaminom Netaniahuom i priznavanje Hezbolaha kao terorističke organizacije uključeno je u jačanje srpsko-izraelskih odnosa, dok se očekuje da usledi transfer ambasade Srbije u Jerusalim , kako se navodi u sporazumu potpisanom u Vašingtonu za normalizaciju ekonomskih odnosa Beograda i Prištine. / ibna