Srbija: Predsednik Vučić dodelio kiparskom ministru Christodoulidesu Orden srpske zastave

Srbija: Predsednik Vučić dodelio kiparskom ministru Christodoulidesu Orden srpske zastave

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučićo dlikovao je ministra spoljnih poslova Kipra, Nikosa Christodoulidesa, Ordenom srpske zastave prvog stepena, za posebne zasluge u razvoju i jačanju saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Kipra.

“Dragi prijatelju, čast mi je što mogu lično da vam dodelim ovaj Orden. Dodeljen vam je povodom Dana Republike Srbije i želi da potvrdim svim građanim da je nosilac ove medalje naš dragi prijatelj, ministar u Vladi Kipra, države koja je uvek bila uz naš narod i našu zemlju, države koja je branila međunarodno pravo i pravdu, podržavajući uvek očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta, ostajući pri tom stavu usprkos pritiscima,” rekao je predsednik Vučić.

Naglasio je da Srbija, zahvaljujući ministru Christodoulidesu, Kipar smatra najbližim prijateljem, ne samo u okviru EU, nego i među ostalim zemljama, te dodao da Srbija veoma ceni snažnu podršku Kipra.

On je izrazio uverenje da će saradnja Kipra i Srbije u svim oblastima biti sve jača i bogatija, i da se nada da će uskoro u Beogradu biti domaćin i kiparskom predsedniku, na samitu Međuvladinog saveta za saradnju Srbije i Kipra.

“Hvala Vam što uvek pokazujete poverenje i ljubav prema srpskom narodu kao što i mi pokazujemo ozbiljnost, odgovornost i poverenje u našim odnosima prema Kipru. Hvala Vam na svemu, a mi ćemo pokušati da uzvratimo Vama i Vašem narodu,” rekao je Vučić.

Ministar spoljnih poslova Republike Kipar rekao je da mu je čast što mu je dodeljeno ovako visoko priznanje i prihvatio ga sa velikom zahvalnošću, smatrajući to izrazom istorijskih veza, zajedničkih kulturnih vrednosti, verske tradicije i dugogodišnjeg prijateljstva koje spaja dve zemlje.

“Tokom istorije sučoavali smo se sa mnogim izazovima koji su ugrožavali egzistenciju naših naroda, ali smo sa velikom odlučnošću, koja je uz solidarnost postala obeležje naših naroda, uspeli da odgovorimo izazovima i steknemo pravo da u budućnost gledamo se optimizmom u saradnji sa susedima, održanju mira, bezbednosti i prosperiteta,” rekao je kiparski ministar./ibna