Srbija: Predsednik Vučić optužio Kosovo za kršenje sporazuma iz Vašingtona

Srbija: Predsednik Vučić optužio Kosovo za kršenje sporazuma iz Vašingtona

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je sinoć tokom gostovanja na televiziji Pink da je njegova zemlja suočena sa teškim periodom u vezi sa Kosovom i Metohijom, dodajući da država ima informacije da „Albanci planiraju dalje pristupanje Kosova međunarodnim organizacijama“.

„Dobili smo informaciju da Albanci žele da uključe Kosovo u Konferenciju ustavnih sudova, što znači da ne poštuju Vašingtonski sporazum. Sledićemo ove navode i ako se pokažu tačnim, bićemo primorani da odgovorimo, a odgovor im se neće svideti“, rekao je Vučić.

„Tražim od njih da se opamete, da poštuju sporazume koje su potpisali, jer ako to ne učine, mi ćemo odmah odgovoriti“, rekao je predsednik Srbije.

Povodom skandala sa prisluškivanjem, Vučić je primetio da „vlasti rade svoj posao i rade ga dobro. Ne razumem šta se u nekom trenutku dogodilo, ali ako moram da prihvatim deo odgovornosti; samo što sam bio prezauzet sa svim ostalim i što sam malo obraćao pažnju na to, iako su me ljudi upozoravali, da ne želim da verujem da se to dogodilo“. Predsednik je rekao da je zadovoljan radom bivšeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

„Nebojša je pametan, vredan, mlad čovek; bilo je grešaka u njegovom radu, u to nema sumnje. Ali ko ne greši? Napravio je mnogo važnih i dobrih stvari i siguran sam da će tako i dalje raditi u odeljenju u kojem je sada“, rekao je Vučić. / ibna