Srbija: Rapidna promena vremena u utorak

Srbija: Rapidna promena vremena u utorak

Nakon izuzetno vrućeg vikenda za ovo doba godine, koji je čak oborio nekoliko istorijskih rekorda, prognoza za sutra uključuje jaku hladnoću i pad temperature od preko 15 stepeni u roku od samo 24 sata, dok se i očekuje sneg!

Republički hidrometeorološki zavod Srbije objavio je prognozu za utorak i sredu u južnim i jugoistočnim delovima Srbije, gde će doći do jakog pada temperature i obilnih snežnih padavina.

„U utorak se očekuje nagla promena vremena, zajedno sa jakom hladnoćom praćenom  hladnom vazdušnom masom sa severa; od podne loše vreme će se proširiti i na ostatak zemlje“, navodi se u saopštenju.

„U noći između utorka, 4. i srede, 5. februara, biće hladnije u centralnim i južnim delovima Srbije, a predviđa se 5 do 20 cm snega, dok će snežne padavine u planinama biti intenzivnije. Na severu zemlje će se vetar severozapadnog smera u četvrtak smiriti“, podvlači Hidrometeorološki zavod u svojoj izjavi.

Ova dramatična promena vremena spustiće maksimalnu temperaturu prognoziranu za sutra u glavnom gradu Srbije, Beogradu, sa 17 na 4 stepena Celzijusa, kao i na Zlabitoru, gde će temperatura pasti ispod nule sa današnjih 13 stepeni, dok bi sneg mogao takođe da zabeli. / ibna