Srbija: Sastav vlade biće objavljen u ponedeljak

Srbija: Sastav vlade biće objavljen u ponedeljak

Nova/stara premijerka Srbije Ana Brnabić predstaviće u ponedeljak sastav nove vlade Srbije, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučič.

Upitan ko će biti novi članovi vlade, Vučić je za RTS rekao: „O tome ćete morati da pitate premijera“.

Vučić je na istoj konferenciji komentarisao i pregovore Beograda i Prištine.

„Svakog dana slušam o uzajamnoj ponudi, kako papagaji iz Prištine vole da ponavljaju. Spremni smo da razgovaramo o kompromisu, ali oni prvo moraju da ispune ono što su potpisali. Ne zanima nas njihov ustav, podržavamo sve što je rekla Srpska lista. Čekamo da ispune sve predviđeno briselskim sporazumom potpisanim 2013. godine“, rekao je Vučić.

Dodao je da se u istočnoj Evropi čini da Srbija postaje ekonomski jača, a da li će država moći da održi ovaj zamah zavisi od same Srbije.

„Isto važi i za to da li ćemo uspeti da sačuvamo mir i stabilnost. Uvek ćemo učestvovati u razgovorima, u dijalogu. Zato se trudim da ne odgovaram na svaku priču koja dolazi iz Prištine. Želimo protok ljudi, kapitala i ne želim da nas vređaju onakvi kakvi su oni”, rekao je predsednik Srbije.

Dodao je da politika prati ekonomske faktore, „prvo dolazi ekonomija, a sve ostalo sledi“.

„Sve se menja brzinom munje; promene su drastične. Prema prognozi MMF-a, doživećemo radikalne promene. Uspostavit će se kontakt sa američkim i evropskim udelom u globalnom BDP-u. Ovo menja političke snage“, zaključio je Vučić. / ibna