Srbija: Sramotni protest krajnje desnice održan ispred Imigracionog centra u Obrenovcu

Srbija: Sramotni protest krajnje desnice održan ispred Imigracionog centra u Obrenovcu

Pokret krajnje desnice, Levijatan, organizovao je skup pod sloganom “Stop ilegalnim imigrantima”. Član pokreta je Filip Radovanović, koji je uhapšen prošle srede kada je prvalio u prihvatni centar Obrenovac.

Prema vestima sa lica mesta, prisutnima su se obratili i Pavle Bihali, vođa krajnje desnog pokreta Levijatan, kao i Jovana Stojković.

Demonstranti krajnje desnice, uglavnom mladi ljudi, blokirali su ulice ispred prihvatnog centra z aimigrante u pokušaju da ga ponovo zatvore, pri čemu su Stojković i Bihali više puta uzvikivali da Radovanović do sada nije počinio nijedan zločin. Na kraju, okupljena grupa ekstremista aplaudirala je i podigla ruke pokazujući tri prsta.

Filip Radovanović, pripadnik pokreta Levijatan i srpske bokserske reprezentacije, uhapšen je pre nedelju dana, nedugo nakon njegove nasilne provale u Prihvatni centar za migrante u Obrenovcu, a na sreću niko nije povređen.

Čitav njegov čin prenosio se uživo na društvenim mrežama. Vozio se kroz šumu oko centra, rušio bodljikavu žicu i prošao kroz timove bezbednosti Vojske Srbije. Tokom emitovanja svog čina, krajnje desni poslanik Radovanović izjavio je da ne želi da imigranti napadnu njegovu devojku, da žive u Srbiji i da stvore muslimansku državu. On je izrazio nezadovoljstvo što „hiljade migranata živi u Obrenovcu“ i „čuva ih srpska vojska“, dodajući da očekuje „da će kazna to biti velika“. Ubrzo su ga na putu zaustavili pripadnici Vojske Srbije koji su mu prišli i prekinuli prenos emisije. Policija je odmah obaveštena o napadu i sa nalogom tužioca uhapšen je pod optužbom za nasilno ponašanje. / ibna