Srbija: Srbija nije pretnja Crnoj Gori, kaže Dačić

Srbija: Srbija nije pretnja Crnoj Gori, kaže Dačić

Izjava crnogorskog ministra spoljnih poslova Srđana Darmanovića da u NATO-u postoje mehanizmi kojima bi Crna Gora mogla da se koristi u slučaju da se pokaže pretnja bezbednosti Crne Gore od strane Srbije, predstavlja još jedan jasan pokazatelj koliko je crnogorski režim izgubio orijentaciju, izjavio je danas ministar Ivica Dačić.

„Da je neko pre 30 godina rekao da će Crna Gora tražiti od NATO-a da napadne i bombarduje Srbiju, pomislili bi da je potpuno lud. NATO nije dovoljan, očekujem da će pozvati i Oslobodilačku vojsku OVK Kosova i mudžahidine; oni su istorijski saveznici crnogorskog naroda“, napomenuo je Ivica Dačić u pisanoj izjavi.

Nastavljajući, srpski ministar spoljnih poslova izjavio je da bi „da je aktuelna vlada Crne Gore bila u doba Njegoša, rekli da je i on ratni zločinac i suveren Velike Srbije”.

“Ne postoji opasnost koja vam preti iz Srbije, već od vas samih i vašeg odnosa prema vašim državljanima Srbima i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori”, zaključio je srpski ministar spoljnih poslova i lider Socijalističke partije Srbije. / ibna