NaslovnicaAlo.rsSRBIJA U SVETSKOM VRHU DIGITALIZACIJE PLATNIH USLUGA Viceguverner NBS Dragana Stanić o...

SRBIJA U SVETSKOM VRHU DIGITALIZACIJE PLATNIH USLUGA Viceguverner NBS Dragana Stanić o zajedničkom suzbijanju sive ekonomije

Published on

– Danas u pogledu digitalizacije platnih usluga i inovativnih servisa naša zemlja pripada samom svetskom vrhu. Takve aktivnosti direktno doprinose suzbijanju sive ekonomije. Na ovom putu nismo sami, uvek ističemo značaj saradnje s partnerima, pre svega s Ministarstvom finansija, našim ključnim partnerom – naglasila je viceguvernerka, i dodala da upravo jedan od rezultata takve saradnje jeste Program za suzbijanje sive ekonomije.

– A kako je NBS zadužena za realizaciju dve mere koje se odnose na razvoj bezgotovinskih plaćanja, njihovu promociju i dalju edukaciju, aktivnosti koje ćemo sprovesti biće usmerene na suzbijanje sive ekonomije zdravim razvojem tržišta i uvođenjem servisa prilagođenih savremenom životu, povećavanje konkurencije na tržištu i smanjenje troškova, što će svima učiniti bezgotovinska plaćanja pristupačnijim – istakla je viceguvernerka NBS.

– Jedan od rezultata jeste da smo nedavno zajedničkim naporima (Vlade, Ministarstva turizma i omladine i Narodne banke Srbije) omogućili da fizička lica pružaoci ugostiteljskih usluga smeštaja u našoj zemlji mogu da primaju plaćanja putem platnih kartica i instant plaćanja – podsetila je viceguvernerka, i istakla da je onda jasno koji značaj to ima ne samo za naš turizam, već i za suzbijanje sive ekonomije.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Latest articles