Srbija: “Usta široko zatvorena” nakon sastanaka Brnabić sa liderima mogućih partnerskih stranaka u novoj vladi

Srbija: “Usta široko zatvorena” nakon sastanaka Brnabić sa liderima mogućih partnerskih stranaka u novoj vladi

Samo nekoliko časova pre sastanka Predsedništva SNS, tokom kojeg se očekuje ažuriranje sastava nove Vlade Srbije, mandatarka Ana Brnabić održala je sastanke sa liderom stranke SPS Ivicom Dačićem, koalicionim partnerom Draganom Markovićem i predsednikom SPAS Aleksandrom Šapićem.

Prema izveštajima, predmet razgovora bio je sastav nove vlade, mada ostaje nepoznato da li će Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića imati jednog ili više partnera u budućoj vladi i ko će to biti.

Ranije se Ana Brnabić uzdržavala od obelodanjivanja bilo kakvih podataka o sastavu nove Vlade i mogućim saradnjama, pošto je rekla da će ih prvo predstaviti predsedniku SNS-a i ostalim članovima Predsedništva SNS-a.

Lider Socijalističke partije nije želeo da daje izjave novinarima, dok je Šapić, na pitanje novinara da li će biti uključen u vladu, odgovorio da „trenutno ne mogu da vam kažem; bilo bi nepravedno jer je večeras sastanak Predsedništva SNS, stranke koja ima apsolutnu većinu“.

Prema Šapićevim rečima, njegovi razgovori sa Brnabić bili su u skladu sa razgovorima sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

„Oni (u SNS) će večeras doneti odluku i onda možemo da razgovaramo o tome da li će SPAS biti deo vlade“, rekao je Šapić.

Podsetio je na svoj stav, kojeg se čvrsto drži i nakon izbora; da je bio spreman da bude deo većine, pod uslovom da se dogovore o nacionalnim pitanjima, dok on neće biti u vladi ukoliko se ne postigne dogovor i da u tom scenariju neće biti drame.

„Tokom poslednja tri meseca bio sam prilično skroman; Nisam izlazio sa izjavama i ocenama, jer nisam imao šta novo da kažem i moj stav se nije promenio”, rekao je Šapić. / ibna