Srbija: Vučić će učestvovati na međunarodnoj konferenciji “Svet posle koronavirusa”

Srbija: Vučić će učestvovati na međunarodnoj konferenciji “Svet posle koronavirusa”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće međunarodnoj konferenciji „Svet posle koronavirusa“ koja će se održati u petak u okviru inicijative „Beogradski strateški dijalog“.

Konferencija će se fokusirati na analizu geopolitičkih, ekonomskih i zdravstvenih aspekata pandemije koronavirusa kroz tri tematske grupe, kako su najavili organizatori, a počeće uvodnim govorom predsednika Srbije.

U prvoj tematskoj grupi, srpska premijerka Ana Brnabić i kineski i ruski ambasadori Chen Bo i Alekander Bocan Harchenko razgovaraće o geopolitičkim implikacijama pandemije, navode organizatori.

U drugoj tematskoj grupi „Ekonomija nakon pandemije“ govoriće guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, a među učesnicima će biti i potpredsednik Saveta stranih investitora, Dejan Turk.

Predstavnici zdravstvenih radnika Predrag Kon, Darija Kisić Tepavčević, Srđa Janković, Branimir Nestorović, šef kineskog lekarskog tima dr Peng Jijiang i predstavnik Balkanskog centra Svetske zdravstvene organizacije za Balkan, Abebaieh Asef Mengistu, govoriće na trećoj tematskoj celini.

Šesta konferencija beogradske Fondacije za strateški dijalog BSD, kažu organizatori, prilika je da srpski zvaničnici, diplomati, ekonomisti i zdravstveni stručnjaci sagledaju niz izazova koje pandemija koronavirusa predstavlja čovečanstvu i Srbiji, kao i da se baci svjetlo na nepoznate probleme pandemije./ibna