Srbija: Vučić i Šapić razgovarali o ujedinjenju SNS i SPAS

Srbija: Vučić i Šapić razgovarali o ujedinjenju SNS i SPAS

Predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić rekao je u sredu uveče da je spreman da prihvati predlog predsednika Srbije i lidera SNS-a Aleksandra Vučića o ujedinjenju SNS-a i SPAS-a, dodajući da se nada da će biti postignut dogovor i da, možda, dve stranke budu deo zajedničke organizacije.

„Mogu da potvrdim ono što je rekao Vučić, da ćemo sledećeg meseca zvanično sesti da razgovaramo o ovom pitanju“, rekao je Šapić agenciji Tanjug.

Kada su ga pitali da li je voljan da prihvati poziv, Šapić je odgovorio potvrdno, dodajući da je predlog posledica njihovih razgovora i ponovio da su razgovori do sada bili između njih dvojice, a sada se razgovori nadograđuju na viši nivo.

„Sada smo ih nadogradili na najviši nivo dve organizacije i u naredne dve nedelje, nadam se da ćemo uspeti da postignemo dogovor i postanemo, možda od juna, deo zajedničke organizacije“, rekao je Šapić.

Vučić je u sredu uveče, posle sastanka predsedništva SNS, objavio da je stranci podneo predlog koji je jednoglasno prihvaćen za osnivanje radne grupe koja će započeti razgovore sa SPAS-om Aleksandra Šapića za njihov savez u političkoj stranci. / ibna