Srbija: Vučić primio kiparskog amasadora u oproštajnu posetu

Srbija: Vučić primio kiparskog amasadora u oproštajnu posetu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Kipra Konstantinosa Iliadisa i zahvalio mu se na diplomatskom radu koji je doprineo jačanju odnosa dve države, navodeći da je Kipar iskreni prijatelj Srbije.

Predsednik Vučić podsetio je da je tokom mandata ambasadora Ilijadisa predsednik Anastasiades posetio Srbiju a održan je i sastanak Vrhovnog saveta za saradnju Srbije i Kipra.

Takođe je izrazio nadu da će uslovi uskoro omogućiti održavanje nove sednice ovog Saveta kao priliku za obogaćivanje srpsko-kiparske saradnje, saopštila je predsednikova kancelarija za saradnju sa medijima.

Predsednik Vučić je naglasio da je Kipar iskren prijatelj koji čvrsto brani međunarodno pravo, zahvalivši mu što podržava teritorijalni integritet Srbije, dok Srbija na isti način podržava teritorijalni integritet Kipra.

Takođe se zahvalio Kipru na podršci putu Srbije ka EU.

Ambasador Iliadis upoznao je predsednika Vučića sa dešavanjima oko kiparskog pitanja i izazovima u istočnom Mediteranu.

Dvojica sagovornika složila su se da su Srbija i Kipar posvećeni pronalaženju rešenja uz poštovanje međunarodnog prava i da obe zemlje žele da doprinesu svetskom miru i stabilnosti i ekonomskom napretku delujući u međunarodnoj političkoj areni.

Ambasador Iliadis zahvalio je Srbiji na učešću u mirovnoj misiji UN na Kipru.

Predsednik Vučić zatražio je od ambasadora Iliadisa da prenese svoje pozdrave predsedniku Anastasiadesu. / ibna