Srbija: Vučić se sastao sa ambasadorom SAD

Srbija: Vučić se sastao sa ambasadorom SAD

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Anthony Godfreyem, ambasadorom SAD u Beogradu. Razgovaralano je o naporima za saradnju dveju zemalja u rešavanju izazova nastalih usled pandemije koronavirusa, merama za oživljavanje srpske privrede i buduće ekonomske saradnje dveju zemalja.

Predsednik Vučić objavio je fotografije sa sastanka na Instagramu.

Sastanak je održan u srpskom predsedništvu sa Vučićem i Godfrijem koji, prateći higijenska pravila, nose maske.

Zajednički su izrazili saučešće žrtvama COVID-19 u Sjedinjenim Državama i Srbiji, kao i nadu da će mere predostrožnosti doneti poravnanje krivulje.

„Prijatelji poput Srbije i Sjedinjenih Država oslanjaju se jedni na druge u doba nesigurnosti, kao što je pandemija“, složili su se Vučić i ambasador Godfrey.

Ambasador Godfrey se u ime vlade SAD zahvalio predsedniku Vučiću i srpskoj Vladi što su pomogli američkim građanima da se vrate svojim kućama i porodicama, dok se predsednik Vučić zahvalio Sjedinjenim Državama na pomoći protiv COVID-19 koje su pružile Srbiji.

Vučić je upoznao ambasadora Godfreya o nizu mera za oživljavanje srpske privrede nakon pandemije, napominjući da je paket zasnovan na doprinosu američkih kompanija koje već posluju na srpskom tržištu, a još više na budućim američkim investicijama. / ibna