Srbija: Vučić se sastao sa ruskim ambasadorom

Srbija: Vučić se sastao sa ruskim ambasadorom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Bocana-Harčenka, kojeg je zamolio da izrazi zahvalnost predsedniku Vladimiru Putinu na pismu u kojem je izrazio saučešće zbog smrti patrijarha Irineja.

Vučić je takođe istakao da je prisustvo predstavnika Ruske pravoslavne crkve mitropolita Ilariona na sahrani Patrijarha Srpske pravoslavne crkve predstavljalo potvrdu bliskosti dve crkve i dva naroda.

Ambasador Bocan-Harčenko podelio je svoja sećanja na patrijarha Irineja i njegovu posvećenost završetku radova na Hramu Svetog Save, saopštio je Vučićev kabinet.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali su o aktuelnim pitanjima srpsko-ruskih odnosa i bilateralne saradnje i izrazili nadu da će jedan od najviših ruskih zvaničnika posetiti Srbiju do kraja godine.

Dvojic sagovornika su posebnu pažnju posvetili sprovođenju konkretnih sporazuma i zajedničkih projekata u oblasti infrastrukture i energetike, izrazivši nadu da će glavni projekti biti završeni u dogovorenom roku.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali su i o raznim regionalnim i globalnim pitanjima. / ibna