Srbija: Vučić zahvalio Grčkoj na kontinuiranoj podršci na putu ka članstvu u EU

Srbija: Vučić zahvalio Grčkoj na kontinuiranoj podršci na putu ka članstvu u EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se grčkom ministru spoljnih poslova Nikosu Dendiasu na kontinuiranoj grčkoj podršci Srbiji u procesu evropskih integracija, kao i na intenzivnom učešću zemlje u EU s ciljem sprovođenja aktivnije politike proširenja.

Vučić je istakao da Srbija izuzetno ceni vlasti i poznati grčki stav po ovom pitanju, kao i aktivno zalaganje za ubrzanje procesa evropskih integracija Srbije, ali i drugih zemalja u regionu.

Komentarišući nastavak razgovora Beograda i Prištine, Vučić je naglasio da je postizanje kompromisnog rešenja jedini način za postizanje trajnog mira i stabilnosti u regionu, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Vučić je pozdravio uzlazni trend u odnosima i saradnji između Srbije i Grčke, koji su dostigli maksimum i koji su od strateškog partnerskog karaktera, podvlačeći da Grčka ostaje jedan od najvećih investitora u srpsku ekonomiju sa oko 2 milijarde evra u ulaganja u različite sektore.

Dendias je naglasio grčki stav da je pristupanje svih zemalja jugoistočne Evrope EU što je pre moguće jedina stvarna garancija za trajnu i održivu stabilizaciju čitavog regiona.

Grčki ministar čestitao je Srbiji na izuzetno uspešnom procesu vakcinacije građana, dodajući da očekuje da će se time stvoriti uslovi koji će srpskim turistima omogućiti putovanje u narednoj turističkoj sezoni, uz poštovanje epidemioloških mera. / ibna