Srbija: Vulin žestoko reagovao na izjave Edija Rame o raznim zločinima

Srbija: Vulin žestoko reagovao na izjave Edija Rame o raznim zločinima

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin žestoko je napao albanskog premijera Edija Ramu, koji na Kosovu od ponedeljka boravi u dvodnevnoj poseti. Ova poseta je usledila ubrzo nakon što je Specijalni tužilac saopštio da su kosovski predsednik Hashim Thaci i bivši predsednik parlamenta Kadri Veseli optuženi za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti.

Ono što je privuklo Vulinovu ljutnju je objavljivanje videa u kojem albanski premijer optužuje Srbiju za ratne zločine počinjene na Kosovu.

„Da je Edi Rama ikada bio dovoljno iskren da pročita izveštaj Dika Martija, znao bi da su oteti Srbi sa Kosova i Metohije, čiji su organi izvađeni a zatim prodati, bili na albanskom tlu gde je on premijer. Takođe bi znao da su otmice Srba, ubistva njihovih političkih protivnika među Albancima, ubistva i mučenja Roma, Crnogoraca, Bosanaca organizovani i odobreni od Hashima Thacija, Kadrija Veselija i mnogih drugih terorista UCK “, piše u saopštenju objavio Aleksandar Vulin na veb stranici Ministarstva odbrane.

“Rama voli da priča o pomirenju, ali samo ako to znači kažnjavanje Srba i ćutanje o stvaranju Velike Albanije”, nastavio je Vulin.

Zaključujući izjavu, srpski ministar odbrane naglasio je da je „predsednik Vučić jedini predsednik na Balkanu koji iskreno želi mir. Ne verujem da su njegove želje iste kao kod Edija Rame. Ne znam da li će sud za ratne zločine osnovan po takozvanom kosovskom zakonu zaista suditi ubicama Srba, ali znam da zlo albanskih terorista više ne može biti skriveno i Raminom prijateljstvu se ne može verovati“, primetio je Aleksandar Vulin ./ibna