NaslovnicaSportSRPSKI BORCI SPREMNI ZA PORTUGAL: Srbija sa 19 takmičara na Svetskom prvenstvu...

SRPSKI BORCI SPREMNI ZA PORTUGAL: Srbija sa 19 takmičara na Svetskom prvenstvu u kik boksu

Objavljeno:

Svetsko prvenstvo u kik boksu održaće se od 18. do 26. novembra u Portugaliji, a Srbiju će predstavljati ukupno 19 takmičara u dve discipline.

Boje naše selekcije u diciplini K1 braniće Đorđe Savić, Damir Sejdija, Bogdan Drašković, Nikola Todorović, Aleksandar Menković, Nemanja Knežić, Milana Bjelogrlić, Aleksandra Krstić i Sara Miljković, dok će u disciplini lou-kik za reprezentaciju Srbije nastupiti: Boban Nikolić, Danijel Memedovski, Lazar Stupar, Aleksandar Konovalov, Miloš Daković, Gordana Marjanović, Saida Bukvić, Valentina Keri, Nevena Stefanović i Lea Blagojević.

Konkurencija na planetarnom šampionatu u Portugaliji biće žestoka, s obzirom da će učestvovati ukupno 1752 boraca iz 78 država. Naša zemlja ima izuzetno bogatu tradiciju u ovom borilačkom sportu, a u prilog tome najbolje svedoči podatak da je od osamostaljenja Srbija na svetskim prvenstvima osvojila čak 131 medalju od čega 43 zlatne.

„Očekujemo pet svetskih titula“, počinje priču predsednik Kik-boks saveza Srbije Duško Basrak i dodaje:

„Iako našem najboljem borcu Nikoli Filipoviću nije dozvoljeno da se takmiči, mislim da imamo izuzetno kvalitetnu reprezentaciju koja može da dođe do pet zlatnih medalja. Sprovedene su vrlo kvalitetne pripreme. Naši kik bokseri boravili su 12 dana na Zlatiboru i mislim da potpuno spremno dočekuju početak Svetskog prvenstva“, konstatovao je Basrak.

Kik-boks savez Srbije bio je u velikim finansijskim i organizacionim problemima, ali je dolaskom novog rukovodstva na čelu sa Basrakom za kratko vreme Savez uspeo da se konsoliduje:

„Najvažnije je da su izmireni dugovi prema državi i da smo ponovo vraćeni na budžetsko finansiranje. Postojala je opasnost da se sledeće godine uopšte ne takmičemo, ali to je izbegnuto i uspešno rešeno. U poslednjem trenutku smo uspeli da u avgustu obezbedimo sredstva za pripreme i put za naše juniore na Svetsko prvenstvo u Turskoj odakle su se vratili sa čak 19 medalja od čega sedam zlatnih, što je bio ogroman uspeh. Sada smo smogli snage da isfinansiramo i vrlo kvalitetne pripreme seniora na Zlatiboru pa i iz Portugalije očkujemo dobre vesti. Srbija je u samom vrhu svetskog kik-boksa kada su ringovne discipline u pitanju, pogotovo lou kik i K1. I ove godine ćemo se boriti za prestižno mesto najbolje reprezentacije“, zaključio je Basrak.

Kurir

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije objave