Stefanović: Izbori u junu ili 2020.

Stefanović: Izbori u junu ili 2020.

Funkcioner Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović izjavio je da je jun prvi realni mogući termin za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, ali nije isključio mogućnost da se oni održe i naredne godine u martu.

“Teško mi je da kažem kada će biti održani izbori jer to ne zavisi samo od jednog ili dva faktora, već od mnogo faktora koji međusobno utiču jedan na drugi”, rekao je Stefanović novinarima u Palati Srbija.

On je dodao da će “sve biti jasnije u narednih 20 dana”.

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je u ponedeljak da predsedništvo stranke na sednici nije donelo konačnu odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, ali je i dodao da su naprednjaci “bliži” toj odluci nego ranije.

Stefanović je ponovio učestale Vučićeve tvrdnje da vlast “neće ispuniti nijedan uslov” koji postavi opozicija i pozvao građane “da ne poštuju i ne prate one koji pozivaju na nasilje”. “Ne znam šta Boško Obradović očekuje ali znam da Vučić i bilo ko od nas nije spreman da popusti pred fašistima i tajkunima”, rekao je Stefanović i dodao da “sa takvim ljudima vlast ne pravi dogovore”.

On je novinarima u Palati Srbija kazao da proteste “Jedan od pet miliona” ne prijavljuju lideri opozicije već drugi građani, “koji će ako bude bilo nasilja i nereda na njima biti odgovorni”. “Ti ljudi će ako se dogodi nasilje ili šteta odgovarati, a ovi (opozicija) će se samo izvući. Nisu čak spremni ni da stanu iza svojih ljudi”, kazao je on.

Stefanović je ocenio da upad demonstranata u RTS na protestu 16. marta “ne sme da se zaboravi” i da je on “bio užasan, a naneta je i šteta”.