NaslovnicaVesti"STRANI CENTRI MOĆI NEĆE ODLUČIVATI O IZBORIMA" Premijerka poručila - Jedini cilj...

“STRANI CENTRI MOĆI NEĆE ODLUČIVATI O IZBORIMA” Premijerka poručila – Jedini cilj opozicije je rušenje predsednika Aleksandra Vučića

Objavljeno:

“SRBIJA ne može biti suncokret koji se okreće kako diktiraju strani centri moći preko opozicije u Srbiji” poručila je predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, gostujući na Radio-televiziji Srbije.

Foto: Novosti

Naglasila je da opozicija ima jedan cilj: rušenje predsednika Republike, Aleksandra Vučića, i da su u tom smislu spremni da se ujedine svi — “i oni koji su za NATO i oni koji su protiv, i oni koji su za nezavisno Kosovo i oni koji se navodno kunu u Kosovo”.

Premijerka je navela da vidi da je opozicija u potpunosti promenila svoje mišljenje i podsetila građane.

– Svi se sećaju da smo mi tokom juna, jula i avgusta bili izloženi otvorenim pretnjama opozicije. Tvrdili su da će, ukoliko se raspišu vanredni parlamentarni izbori, izaći na ulice, blokirati institucije, pozivati na građansku neposlušnost i izazvati haos u Srbiji. Odjednom, početkom septembra, kažu da će, ukoliko se ne raspišu vanredni parlamentarni izbori, biti haos, građanska neposlušnost i blokada institucija. Dakle, sve suprotno od onoga što su govorili u avgustu, julu i junu ove godine. Vidimo da opozicija ne može da odluči šta želi. Ali postoji jedan jasan razlog zašto je to tako: odluke se ne donose ovde, već u nekim drugim centrima moći, i one se samo saopštavaju našoj opoziciji, i levoj i desnoj. Zatim oni kreću da izazivaju haos u Republici Srbiji – rekla je Ana Brnabić.

Opozicija u julu i avg: Izbori nisu tema! Ako ih raspišu, imaće građane na ulicama, građansku neposlušnost, štrajkove, blokade.

Opozicija u sept: Zahtevamo izbore! Ako ne dobijemo izbore, oni će dobiti kampanju na ulicama!

Izborna lista “Kad ja tamo, a ono međutim”.

Nadrealno.
— Ana Brnabic (@anabrnabic) September 11, 2023

Ona je dodala da se i RTS malo povukao pod tim pritiscima opozicije, navodeći da je Srpska napredna stranka uvek spremna za izbore i da ona, kao predsednica Vlade, iz te pozicije, apsolutno misli da je u interesu da se izbori održe što pre.

– Borićemo se za sve što znači bolji kvalitet života građana i nastavljamo onako kako smo počeli – zaključila je Brnabić.

Premijerka je navela da će razgovarati sa ministrom unutrašnje i spoljne trgovine, Tomislavom Momirovićem, i predstavnicima Privredne komore Srbije o dodatnim načinima kojima se može pomoći građanima sa najnižim primanjima, nakon što 20 odabranih životnih namirnica i proizvoda od sutra budu dostupni u svim prehrambenim lancima po znatno nižim cenama.

Brnabić je istakla da je važno da inflacija dođe pod kontrolu i da sada iznosi 11,5%, te posebno pozdravila odluku Narodne banke Srbije o ograničenju kamatne stope kod stambenih kredita sa promenljivom kamatom koje koriste građani.

– Velika zahvalnost NBS za donetu meru. Mislim da je to jako dobro za sve građane i da će uticati na bolju kupovnu moć. Idemo ka tome da se inflacija u potpunosti stavi pod kontrolu. Bez obzira na to, imamo realan rast plata i penzija, i one trenutno rastu brže od inflacije. Svako ko kaže da inflacija ‘pojede’ ta povećanja, ne govori istinu – rekla je Brnabić.

BONUS VIDEO:

Posle četiri meseca predstavnici opozicije promenili mišljenje

Preporučujemo

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije objave