NaslovnicaAlo.rsSVAKOM ČLANU PORODICE STIŽE PO 100.000 DINARA, I TO MESEČNO Evo ko...

SVAKOM ČLANU PORODICE STIŽE PO 100.000 DINARA, I TO MESEČNO Evo ko sve može da se prijavi za ovu novčanu pomoć države!

Objavljeno:

– Našim borcima smo obezbedili ozbiljne pogodnosti i popuste. U Babušnici ćemo u subotu imati svečanu dodelu preko 130 boračkih spomenica građanima Babušnice koji su uredili svoj status borca, a tamo ćemo imati i kompaniju “Simpo” koja će dati i ozbiljne pogodnosti nosiocima boračke legitimacije – rekao je Selaković i dodao da su uspeli da podignu broj registrovanih boraca za preko 60 odsto.

svakom članu porodice stiže po 100.000 dinara, i to mesečno evo ko sve može da se prijavi za ovu novčanu pomoć države!

Alo

 

 

Dostojna primanja

Prema njegovim rečima, pre tačno godinu dana, broj boraca bio tek preko 25.000, a do ponedeljka će taj broj preći preko 45.000 registrovanih boraca.

– Srbija porodicama palih boraca, ratnim vojnim invalidima danas pruža mogućnost da ostvare dostojna primanja kakva nikada ranije nisu postojala, a tome je doprinela inicijativa predsednika Srbije Aleksandra Vučića za donošenje Zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica – rekao je ministar za TV Hepi.

Istakao je da na osnovu pomenutog zakona, danas svaki član porodice palog borca prima 100.000 dinara mesečno.

– Upoznao sam i jednog borca paraplečigara, koji koristi invalidska kolica, on mesečno prima 360.000 dinara i sve to zahvaljujući ekonomskim reformama koje je sprovodio predsednik – naveo je Selaković i pozvao sve borce da se registruju.

Boračka legitimacija

On je istakao da se srspkim borcima i junacima iz devedesetih vratilo dostojanstvo, jer je sada boračka spomenica obezbeđena svakome ko je učestvovao u borbi za našu zemlju od 1990. do 1999., a uredio je svoj status.

Podsetimo, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je nedavno po­kre­nu­lo ve­li­ku ak­ci­ju do­de­le Bo­rač­kih spo­me­ni­ca i na­ja­vio po­god­no­sti za no­si­o­ce bo­rač­ke le­gi­ti­ma­ci­je.

Kako je ranije saopšteno, pravo na boračku legitimaciju ostvarilo je oko 20.000 ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca, dok broj registrovanih boraca raste te će uskoro preći 45.000.

BONUS VIDEO

@alo_portal JERUSALIM – sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound – Alo_portal

 

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije objave

DOKTOR ACA SE BORI ZA ŽIVOT: Lekar koji prima pacijente prikačen na kiseonik hitno hospitalizovan HEROJ DIŠE UZ POMOĆ MAŠINE

Zdravstveno stanje trebinjskog doktora Aleksandra Babića, koji pomaže pacijentima prikačen na kiseonik, naglo se...

I ONA I MUŽ U BADEMANTILU, A ONDA JE USLEDILA ČISTA ELEGANCIJA: Evo kako su se doterali Ana Ivanović i Bastijan za CRVENI TEPIH

Nekadašnja teniska zvezda Ana Ivanović bila je sa suprugom, bivšim fudbalerom Bastijanom Švajnštajgerom, na...