back to top
NaslovnicaVestiTAČIJU I CIMERICI OMOGUĆENO KORIŠTENJE LIČNOG TRENERA U PRITVORU U HAGU: Obnovljena...

TAČIJU I CIMERICI OMOGUĆENO KORIŠTENJE LIČNOG TRENERA U PRITVORU U HAGU: Obnovljena teretana i nabavljene nove sprave za vežbanje

Zatvorenici koji se nalaze u pritvoru Specijalizovanog suda za zločine na Kosovu i Metohiji u Hagu imaju pravo na ličnog trenera. To znači da nekadašnji lideri tzv. OVK Hašim Tači, Kadri Veselji, Jakup Krasnići, Redžep Seljimi i ostali “cimeri” mogu, ukoliko žele, u pauzi suđenja i priprema za proces, trenirati.

ТАЧИ И ЦИМЕРИ ИМАЈУ ПРАВО НА ЛИЧНОГ ТРЕНЕРА: У притвору у Хагу обновљена теретана, набављене нове справе за вежбање

Foto Specijalizovanih veca Kosova

- Advertisement -

Prema Izveštaju o radu suda tokom 2023. godine, navodi se da je krajem godine u pritvorskim jedinicama deset zatvorenika, a sada ih je devet, jer je jedan pušten da čeka nastavak procesa na slobodi.

Pritvorenicima su 2023. omogućeni bolji uslovi za rekreativne aktivnosti. Teretana je obnovljena i opremljena novim spravama, a obezbeđeni su i individualno prilagođeni saveti sportskog instruktora. Pored toga, pritvorenici su i dalje imali mogućnost da pohađaju kurs engleskog jezika. Uprava pritvorske jedinice nastoji da pritvorenicima obezbedi dovoljno sredstava i vremena za održavanje kontakta sa članovima porodice i drugim licima putem ličnih poseta i takvih je tokom 2023. godine bilo preko 1.000 – sumirano je u izveštaju.

TAČIJU I CIMERICI OMOGUĆENO KORIŠTENJE LIČNOG TRENERA U PRITVORU U HAGU: Obnovljena teretana i nabavljene nove sprave za vežbanje

Foto: Printscreen

Hašim Tači

- Advertisement -

Navodi se i da je u novembru 2023. godine pritvorski objekat obišla delegacija Međunarodnog komiteta Crvenog krsta i sastala se sa pritvorenicima koji su to želeli.

Inače, Tači, Veselji, Krasnići i Seljimi terete se za zločine protiv čovečnosti po šest tačaka optužnice – progon, zatvaranje, drugi nehumani postupci, mučenje, ubistvo i prisilni nestanak lica – i po četiri tačke optužnice za ratne zločine – protivzakonito ili proizvoljno hapšenje i lišavanje slobode, surovo postupanje, mučenje i ubistvo. U optužnici se navodi da su predmetna krivična dela učinjena najkasnije od marta 1998. do septembra 1999. na više lokacija širom tzv. Kosova, kao i u Kukešu i Cahanu u Albaniji. Prema optužnici, ta dela izvršili su pripadnici tzv. OVK nad stotinama civila i lica koja nisu učestvovala u sukobu. Među njima je najmanje 102 ubijeno.

Izvor: ( www.novosti.rs / Ibna.rs )

- Advertisement -

Najnovije objave

KADA SE SRBI BAVE KOŠARKOM: Naši razbili američku odbranu, zakucali posle sjajne akcije i smijali se kao djeca! (VIDEO)

Fantastičnu utakmicu odigrali su Srbija i Sjedinjene Američke Države, a četa Svetislava Pešića pokazala...

NOĆNA MORA BOSANSKE GLUMICE: Izbacili je iz stana, živjela na ULICI, imala je samo 39 kilograma “Sada imamo REDOVNE OBROKE”

Jadranka Matković ostala je upamćena po ulozi Rebeke Palisander u filmu "Nad lipom 35",...

BUDVA OSTALA BEZ ELEKTRIČNE ENERGIJE! Dramatična situacija u Crnoj Gori, glavni grad turizma bez struje

Gotovo kompletno područje Opštine Budva je ostalo bez struje. Metropola turizma je ostala bez električne...