NaslovnicaZabavaTakmičari iz emisije "Squid Game: The Challenge" prete tužbom protiv Netflixa i...

Takmičari iz emisije “Squid Game: The Challenge” prete tužbom protiv Netflixa i producenata tvrdeći da su povređeni tokom snimanja

Britanska advokatska firma za lične povrede zastupa dvoje nepoznatih igrača koji tvrde da su pretrpeli hipotermiju i oštećenje nerva tokom snimanja u hladnim uslovima u Velikoj Britaniji.

Express Solicitors je saopštio u saopštenju za štampu da je poslao pisma Studio Lambertu, ko-producentu Netflix-ove emisije „Squid Game: The Challenge“.

Tvrdnje takmičara odnose se na njihovo iskustvo tokom snimanja otvarajuće igre emisije pod nazivom „Red Light, Green Light“, u kojoj igrači moraju izbegavati pažnju zastrašujuće robotske lutke.

Igra je snimana u studiju Cardington, bivšoj vojnoj bazi Kraljevskog vazduhoplovstva u Bedfordu, tokom hladnog talasa u Britaniji. Netflix je tada potvrdio da je troje od 456 igrača zatražilo medicinsku pomoć.

Express Solicitors, koji se specijalizovao za odštetne zahteve bez rizika, tvrdi da su klijenti rizikovali svoje zdravlje zato što su morali dugo vremena mirno stajati tokom snimanja dok su pokušavali ostati u takmičenju.

Daniel Slade, izvršni direktor Express Solicitors-a, rekao je: „Svesni smo da ljudi ovo mogu videti kao klasičnu borbu između Davida i Golijata s kompanijom i njenim producentskim partnerima.

„Takmičari su mislili da učestvuju u nečemu zabavnom, a povređeni nisu očekivali da će pretrpeti ono što su prošli. Sada su ostavljeni s povredama nakon provedenog vremena u bolnim stresnim pozama pri niskim temperaturama.“

Portparol emisije „Squid Game: The Challenge“ izjavio je: „Nijedna tužba nije podneta od strane bilo kog takmičara iz Squid Game-a. Mi izuzetno ozbiljno shvatamo dobrobit naših takmičara.“

U februaru je Deadline izvestio da je emisija „Squid Game: The Challenge“ bila predmet nezavisne bezbednosne inspekcije nakon medicinskih incidenata na snimanju.

Britanski Izvršni organ za zdravlje i sigurnost na radu (HSE) podsetio je producente da pravilno planiraju rizik u ponovnom stvaranju popularne korejske drame, ali je na kraju odlučeno da dalje akcije nisu potrebne.

Najnovije objave