Telefonom razgovarali kiparski predsednik Nikos Anastasiades i grčki premijer Kyriakos Mitsotakis

Telefonom razgovarali kiparski predsednik Nikos Anastasiades i grčki premijer Kyriakos Mitsotakis

Vlada Republike Kipar ima nameru da dadne svoj doprinos, bilo u okviru FRONTEX-a, bilo bilateralno, u rešavanju izazova s ​​kojima se Grčka suočava, rekao je predsednik Republike Kipar Nicos Anastasiades grčkom premijeru Kyriakosu Mitsotakisu, izjavio je danas zamenik portparola kiparske Vlade, Panagiotis Sedonas.

U izjavi novinarima u Predsedničkoj palati Sentontas je rekao da je „predsednik Republike imao dug telefonski razgovor sa grčkim premijerom Kyriakosom Mitsotakisom, tokom kojeg ga je grčki premijer obavestio o organizovanim naporima Turske da kanališe imigranate u Grčku, u pokušaju da ucenjuju Evropsku uniju.

Predsjednik Republike Kipar preneo je premijeru Grčke nameru Vlade da doprinese, bilo u okviru FRONTEX-a ili bilateralno, u rešavanju izazova s ​​kojima je Grčka suočena, a koji su ujedno i evropski izazovi.

Premijer je izrazio srdačnu zahvalnost predsedniku Republike, ističući da ne može zanemariti činjenicu da se i Kipar suočava sa sličnim izazovima što je rezultat turske politike.

U vezi sa sednicama evropskih saveta za spoljne i unutrašnje poslove, predsednik Anastasiades i grčki premijer dogovorili su se da ostanu u stalnom kontaktu “./ ibna