Trump: Turska je uradila dobar posao u severnoj Siriji

Trump: Turska je uradila dobar posao u severnoj Siriji

Američki predsjednik Donald Trump pohvalio je u sredu posvećenost Turske sporazumu sa SAD-om o severu Sirije, istovremeno hvaleći Ankaru za njene napore u održavanju bezbednosti i rešavanje problema s izbeglicama u regiji, javlja Anadolija.

U obraćanju novinarima neposredno pre sastanka s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Londonu, američki predsednik je ranije danas izjavio da je imao bilateralni sastanak s turskim predsednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.

„Bio je to vrlo dobar sastanak“, rekao je i dodao da su razgovarali o mnogim pitanjima, uključujući najnovija dešavanja u Siriji.

„Mi smo u potpunosti oprezni. Granica i zona bezbednosti rade vrlo dobro … i Turskoj sam dao puno pohvala za to. Prekid vatre se jako dobro održava”, rekao je Trump.

U oktobru, Trump je branio svoju odluku o povlačenju američkih trupa iz severne Sirije, rekavši da su napori Turske u regionu stekli “veliko poštovanje” od mnogih agenata.

„Imali su posao koji je trebao obaviti. I to su dobro uradili kako na granici tako i u zoni bezbednosti“, rekao je Donald Trump. / ibna