Turska: Aktiviramo sve naše kapacitete u raznim oblastima, kaže Erdogan

Turska: Aktiviramo sve naše kapacitete u raznim oblastima, kaže Erdogan

„Zemlja sprovodi neophodne reforme za jaku ekonomiju, odlučno sprovodeći politike“, naglasio je turski predsednik Recep Tayyip Erdogan.

Turski predsednik je u ponedeljak podelio svoju viziju Turske do opštih izbora 2023, rekavši da zemlja “aktivira svoj potencijal” sa naglaskom na investicije, proizvodnju, rast, zapošljavanje i izvoz.

Govoreći na redovnom pokrajinskom kongresu vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP) putem telekonferencije iz Istanbula, Erdogan je rekao da njegova vlada sprovodi neophodne reforme za ekonomski razvoj.

„Provodimo neophodne reforme potrebne za snažan razvoj ekonomije. Odlučno sprovodimo politike koje smo zacrtali“, rekao je Erdogan.

Primetio je da vlada AKP napreduje u novom procesu u Turskoj.

„Napredujemo u ovom novom procesu u svim oblastima, uključujući obrazovanje, zdravstvo, transport, energetiku, industriju i trgovinu“, rekao je.

Erdogan je takođe komentarisao ulogu Turske, kako na regionalnom, tako i na globalnom nivou.

„Činjenica je da se agresija na našu zemlju povećava kako Turska brzo raste i na regionalnom i na globalnom nivou“, rekao je Erdogan dodajući da će opšti izbori 2023. biti „istorijska prekretnica“ za Tursku. / Ibna