Turska: Brod za bušenje “Fatih” kreće prema Crnom moru

Turska: Brod za bušenje “Fatih” kreće prema Crnom moru

Turski ministar energetike Fatih Donmez objavio je da se turski brod bušilica „Fatih“ približava luci u Istanbulu kako bi se pripremio za put u Crno more. Turski ministar se oglasio na Twitteru i napisao da će „Fatih prići luci Hajdarpaša da se pripremi za prelazak kroz Bosfor. Nakon završetka tehničkih priprema, naredno stajalište biće Crno more. Preduzeli smo sve mere da osiguramo zdravlje našeg osoblja protiv COVID-19. Želim sreću našem osoblju. Putujte bezbedno”.

Turska poseduje tri postrojenja za bušenje. Bušilica Kanuni, koja je kupljena pre nekoliko meseci, je u procesu reparacije u brodogradilištu u zemlji, dok se brod Yavuz nalazi u luci Tasucu, na južnoj obali Turske.

U isto vrijeme, turski ministar finansija Berat Albairak na Twitteru je objavio fotografije brodova i napisao: „Blizu smo otkrića koja će zaustaviti deficit i ukinuti energetsku zavisnost zemlje. Sa tri bušilice i dva seizmička nadzorna broda, branimo prava naše nacije i borimo se za povećanje bogatstva naše zemlje “. / ibna