Turska: Čavušoglu se sastao sa Selakovićem i Tahirijem

Turska: Čavušoglu se sastao sa Selakovićem i Tahirijem

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu u četvrtak se, u odvojenim susretima, sastao sa srbijanskim kolegom Nikolom Selakovićem i prvim zamenikom premijera Kosova, Besnikom Tahirijem.

“(Razgovarali smo) o bilateralnim i regionalnim pitanjima, napisao je Čavušoglu na Twitteru nakon sastanka sa Tahirijem, dodajući da je izrazio bratske veze sa narodom Kosova.

Turski ministar spoljnih poslova takođe je rekao da se nada da će pobediti pravda i da će Turska nastaviti da podržava Kosovo.

Ranije u četvrtak, predsednik Kosova Hašim Tači je podneo ostavku nakon što je potvrđena optužnica protiv njega, koju je podneo Specijalni tužilac za Kosovo u Hagu.

U objavi na Twitteru o sastanku sa ministrom spoljnih poslova Srbije, Čavušoglu je još jedom čestitao Selakoviću imenovanje na tu poziciju.

“(Diskutovali smo) pripreme za 3. sastanak Visokog saveta za saradnju. (On će) promocisati našu saradnju u ekonomiji, transportu i obrazovanju,” napisao je turski ministar.

Tri političara će učestvovati na neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova zemalja Procesa za saradnju u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) koji se danas održava u Antaliji./ibna