Turska: Erdoan se sastao sa više lidera zemalja NATO

Turska: Erdoan se sastao sa više lidera zemalja NATO

Turski predsednik Redžep Tajip Erdoan održao je u ponedeljak seriju sastanaka, malo pre početka samita NATO-a u Briselu.

Turski predsednik se sastao sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u sedištu NATO-a a sastanak je trajao preko 50 minuta.

U objavi na Twitteru, francuski predsednik je napisao: „Pre samita NATO-a imao sam široku razmenu mišljenja sa predsednikom Erdoanom. Da nastavimo sa jasnim odnosima, poštovanjem i jasnim zahtevima.”

 

U izjavi Jelisejske palate kaže se da su Makron i Erdoan razgovarali o potrebi zajedničkog rada na problemima u Siriji i Libiji.

Turski predsednik se potom sastao sa premijerom Ujedinjenog Kraljevstva Borisom Džonsonom. Sastanak Erdoana i Džonsona trajao je 25 minuta. Sastanku su prisustvovali i turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu, ministar nacionalne odbrane Hulusi Akar, direktor komunikacija Fahrettin Altun, portparol predsedništva Ibrahim Kalın i portparol stranke AK Omer Čelik.

Sledeći sastanak bio je sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, koji je trajao pola sata. Sastanku su takođe prisustvovali ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu i ministar nacionalne odbrane Hulusi Akar / ibna