Turska: Erdogan izrazio saučešće porodici George Floyda

Turska: Erdogan izrazio saučešće porodici George Floyda

Turski predsednik Recep Tayyip Erdogan izrazio je na svom Tvitter nalogu saučešće porodici Afroamerikanca George Floyda kojeg su ubili policajci u Minneapolisu u SAD.

„Rasistički i fašistički pristup koji je doveo do smrti Georgea Floyda u Minneapolisu u SAD-u, usled mučenja, ne samo da nas je duboko ražalostio, već je postao i jedna od najbolnijih manifestacija nepravednog poretka sa kojim se suočavamo širom sveta”, napisao je Erdogan na svom nalogu.

Dalje ističe da „kao pripadnik islamske kulture, koja nas uči da volimo čovečanstvo zbog Stvoritelja, osuđujem ovaj neljudski mentalitet. Turska je oduvek bila protiv svih napada na ljudski život, bez obzira gde pod kojim izgovorom ili u kojem obliku su počinjeni“.

„Nastavićemo da se borimo za zaštitu prava celog čovečanstva bez ikakve diskriminacije zasnovane na rasi, boji, religiji, jeziku ili veri u skladu sa principom našeg Proroka“, rekao je Erdogan.

“Belci nemaju superiornost nad drugima, a ni oni ne mogu biti superiorni nad belcima“, dodaje turski predsednik.

Zaključujući, Recep Tayyip Erdogan napisao je: „Verujem da će počinioci ovog nehumanog dela dobiti kaznu koju zaslužuju. Nadgledaćemo problem. Sa poštovanjem mislim na George Floyda i izražavam saučešće njegovoj porodici i voljenima.”/Ibna