Turska: Erdogan tvrdi da mu vakcinacija nije problem; u utorak putuje u posetu Azerbejdženu

Turska: Erdogan tvrdi da mu vakcinacija nije problem; u utorak putuje u posetu Azerbejdženu

Osim sa Kinom, Turska takođe pregovara i sa Rusijom oko vakcine protiv COVID-19, izjavio je turski predsednik Recep Tayyip Erdogan, koji je dodao da bi mogao da se vakciniše kao primer naciji.

„Razgovaramo sa Rusijom, kao i sa Kinom. Ja lično nemam problema sa vakcinacijom ni ovom prilikom“, rekao je Erdogan novinarima nakon molitve u petak u Istanbulu.

Erdogan je rekao da je ovo korak koji treba preduzeti da bi se dao primer naciji i napomenuo da će kada je reč o zdravlju učiniti sve što bi trebalo.

U vezi sa francuskom rezolucijom o priznavanju Nagorno-Karabaha kao nezavisne države, Erdogan je rekao da je Francuska izgubila ulogu posrednika u okviru OEBS-ove Minsk grupe.

„Macron je problem za Francusku. Sa Macronom, Francuska prolazi kroz vrlo opasno vreme. Nadam se da će se Francuska što pre rešiti problema sa Makronom“, rekao je Erdogan.

Takođe je podsetio na primedbe azerbejdžanskog predsednika Ilhama Alijeva 1. decembra na francusku rezoluciju, koji je rekao: „Ako Francuska toliko želi, može dati Marsej Jermenima“.

„Dajem isti savet [Francuskoj]“, rekao je Erdogan, dodajući: „Tako jednostavno.“

Erdogan, koji bi trebalo da poseti Azerbejdžan u utorak, ponovio je da Karabah pripada Azerbejdžanu i da je pod jermenskom okupacijom već 28 godina. / ibna