Turska: Isporuka novina na kućni prag tokom vikenda

Turska: Isporuka novina na kućni prag tokom vikenda

Služba za komunikacije tuskog predsednika saopštila je da će u 30 gradova, pored Zonguldaka gde će za vikend biti uveden policijski čas, novine biti deljene na kućni prag angaovanjem vozila za distribuciju štampe, Jedinica za socijalnu podršku Vefa i distributera vode za piće.

U saopštenju rukovodstvo napominje da, kako novi koronavirus nastavlja da utiče na ceo svet, a sve turske institucije, zdravstveni radnici, naučnici i građani se uspešno bore protiv epidemije.

U tom kontekstu, kroz izjavu, podseća se da su mnoge mere sprovedene pod vođstvom predsednika Recepa Tayyipa Erdogana, dok je naglašeno da je, u kombinaciji s drugim odlukama, policijski čas najavljen za vikend u 30 gradskih gradova i u Zonguldak je bio kritičan za sprečavanje epidemije.

U izjavi predsedničke Kancelarije za komunikacije napominje: „Naši novinari nastavljaju svoj rad usred ograničenja kretanja, a naši građani će takođe moći da dođu do novina. U tom kontekstunovine, radio i televizijske organizacije i štamparije će raditi, pa će šefovi, rukovodioci i medijski radnici moći da nastave sa svojim aktivnostima. Tokom ovog perioda, kompanije za distribuciju novina takođe će nastaviti da posluju. Distribucija novina vršiće se isključivo putem distributivnih vozila novinskih kompanija, kompanija za distribuciju pitke vode i jedinice za socijalnu podršku Vefa, tako što će biti dostavljane na kućne adrese“. / ibna