Turska: Osvetićemo se zbog napada Assadovih snaga u Idlibu

Turska: Osvetićemo se zbog napada Assadovih snaga u Idlibu

Nakon napada koji su Assadove snage izvele na turske trupe u Idlibu, tursko Ministarstvo obrane upozorilo je da će reagovati na bilo kakav naredni napad.

“Mi ćemo se osvetiti zbog svih napada na isti način; naše će osmatračnice [u Idlibu] nastaviti sa svojim zadacima”, rekao je portparol turskog ministarstva obrane Olcay Denizer.

Pored toga, reagujući na izveštaje Assadovih snaga koje su okruživale Saraqib, Idlib, izvori bezbednosti odgovorili su da je prioritet Turske zaustaviti takve napade i obezbediti prekid vatre, a turske trupe su preduzele potrebne mere opreza.

“Naše trupe spremne su odgovoriti na bilo kakav napad na naše osmatračnice pod pravom na samoodbranu”, istakli su ovi izvori.

U ponedjeljak je sedam turskih vojnika i jedan civil, koji je radio sa turskom vojskom, ubijeno u napadu koji su pokrenule Assadove trupe u Idlibu na severozapadu Sirije. Još 13 ljudi je povređeno, ali su u stabilnom stanju, izvestio je ministar obrane Hulusi Akar.

U znak odmazde za smrtonosni napad, Turska je pogodila više od 50 meta i ubila 76 pripadnika sirijskih trupa, navodi Akar. / ibna