Turska: Sud na aerodromu u Istanbulu se bavi putnicima sa pravnim problemima

Turska: Sud na aerodromu u Istanbulu se bavi putnicima sa pravnim problemima

U sklopu novog istanbulskog aerodroma, „Istanbul“, otvorena jesudska kancelarija koja na 24-časovnoj osnovi treba da pomogne domaćim i međunarodnim putnicima suočenim sa pravnim problemima.

Na novom aerodromu, koji radi od 10. februara 2020. godine i prima milione putnika, deo suda Gaziosmanpasa deluje unutar aerodroma, pružajući usluge za brzo rešavanje pravnih problema sa kojima se suočavaju putnici koji putuju na aerodrom i odlaze sa njega.

Prema izveštaju agencije Anadolija, putnicima kojima su bile potrebne usluge suda na aerodromu bili su zadovoljni.

Na sudu se unutar aerodroma vode postupci u vezi sa poternicama tužilaštava, istragama zločina počinjenih na aerodromu, izvršenjem konačnih odluka i novčanim kaznama. Zbog činjenice da se procedure odvijaju na aerodromu, putnici ne gube vreme i samim tim ne gube letove.

U prošlosti, oni koji su dolazili na aerodrom i kojima je bila potrebna pravna pomoć prevoženi su u sud Gaziosmanpasa, s tim što je mnogo putnika zbog rasporeda prevezeno tek sledećeg dana, gubeći vreme i propuštajući letove.

Aerodromski sud ima mogućnost da direktno interveniše u događajima koji se dešavaju na aerodromu, prikupi dokaze i odmah ispita žalbe. / Ibna