back to top
NaslovnicaHronikaU Španiji uhapšen jedan od najtraženijih narko bosova u Srbiji: Kriminalna grupa...

U Španiji uhapšen jedan od najtraženijih narko bosova u Srbiji: Kriminalna grupa koristila dronove, bio na poternici 3 godine!

Španska policija saopštila je da su uhapšeni članovi kriminalne grupa koju je predvodio jedan od natraženijih mafijaških bosova u Srbiji, za kojim je naša zemlja raspisala međunarodnu poternicu još 2021. godine! Kako se navodi, uhapšeno je ukupno 11 osumnjičenih u Malagi, Madridu i Barseloni od kojih su većina državljani naše zemlje.

– Uhapšeni se sumnjiče za trgovinu drogom, otmice, pljačke, nedozvoljeno posedovanje oružja, falsifikovanje dokumenata. Istražitelje, koji su prikupljanje dokaza počeli u januaru prošle godine, iznenadilo je hapšenje vođe kriminalne grupe, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu poternicu i koji se smatra “metom velikog značaja”. Iz Srbije je pobegao 2021. i bio je jedan od najtraženijih begunaca tokom prethodne tri godine – prenose španski mediji.

Nacionalna policija Španije, međutim, nije saopštila identitet uhapšenog.

- Advertisement -

– Istraga je počela u januaru prošle godine, kada su agenti policije saznali da je petoro državljana Srbije primeljeno u bolnicu u Malagi zbog teških povreda vatrenim oružjem. Ovo je izazvalo uzbunu, pošto je utvrđeno da je kuća u kojoj su živeli napadnuta ali i da su oni bili vezani lisicama i brutalno pretučeni. Teško povređeni odbili su tada saradnju sa policijom, ali je u kući pronađeno puno krvi kao i drugi predmeti kojima su mučeni – dodaju oni.

Španska policija je, kako se navodi, tokom istrage otkrila da se sukob dogodio između dva rivalska klana iz Srbije. Na mestu zločina pronađeni su i pištollji sa izbisanim serijskim brojevima.

– Utvrđeno je da su osumnjičeni koji su uhapšeni u ovoj akciji policije, doputovali u Malagu, na Kosta del Sol da izvrše napad na suparnički klan. Koliko su ozbiljno pripremali zločin, svedoči to što su za osmatranje svojih suparnika koristili čak i dronove. Iznajmili su čak tri kuće u Malagi i više automobila, koje su koristili tokom priprema. Tokom samog napada koristili su “vojnu taktiku”. Osam osoba je učestvovalo u pokušaju egzekucije suparnika, s tim što je petoro ušlo na imanje, a troje je stalo napolju da nadzire okolinu – opisali su španski mediji kako se odigrao sukob dva klana u Malagi.

Oni navode i da je za otkrivanje pozadine i identiteta uhapšenih u velikoj akciji policije koja je sprovedena juče u tri grada, veliki doprinos dala Služba za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije.

– Hapšenje je realizovano čim je španska policija saznala da su se pripadnici ovog klana ponovo doselili u Malagu. U njihovom privođenju, s obzirom da je reč o izuzetno opasnim kriminalcim, učestvovali su agenti Grupe za specijalne operacije i Operativne grupe za specijalnu bezbednost – dodaju oni.

- Advertisement -

U akciji u kojoj su uhapšeni srpski begunac i njegov najbliži saradnik, koji je takođe na poternici, pretresi su izvršeni u sedam kuća, pet u Malagi, jedne u Madridu i jedne u Barseloni, u kojima su zaplenjena dva pištolja sa izbrisanim serijskim brojevima, više od 100 metaka, torba sa priborom za koji agenti veruju da je bila spremna za upotrebu u novom napadu, sedam lažnih ličnih dokumenata, dron i 16.000 evra u gotovini.

Izvor: ( www.kurir.rs / Ibna.rs )

- Advertisement -

Najnovije objave

Huawei satovi po nikad nižim cijenama zbog ukidanja carina na Huawei nosive uređaje

Zbog nedavno postignutog carinskog sporazuma između Srbije i Kine, ljubitelji Huawei pametnih uređaja imaju...

HAOS U AJAKSU PRIJE SUSRETA SA VOJVODINOM: Prvi golman i trener u SUKOBU, najbolji strelci na ODMORU!

Tenzije u redovima holandskog tima pred okršaj sa Novosađanima. Kako stvari trenutno stoje Ajaks će...

Jedan zalogaj ovog jela može biti smrtonosan: Nije trovanje, već nešto mnogo gore što godišnje odnese 20.000 života.

Brojna naučna istraživanja navode da tradicionalno tajlandsko jelo odgovorno za smrt 20.000 ljudi svake...

Huawei satovi po nikad nižim cijenama zbog ukidanja carina na Huawei nosive uređaje

Zbog nedavno postignutog carinskog sporazuma između Srbije i Kine, ljubitelji Huawei pametnih uređaja imaju...

HAOS U AJAKSU PRIJE SUSRETA SA VOJVODINOM: Prvi golman i trener u SUKOBU, najbolji strelci na ODMORU!

Tenzije u redovima holandskog tima pred okršaj sa Novosađanima. Kako stvari trenutno stoje Ajaks će...