U Žabljaku će biti izgrađen novi hotel

U Žabljaku će biti izgrađen novi hotel

Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković, vlasnik kompanije Durmitor Hotel and Villas, Petros Statis i predsednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević položili su danas na Žabljaku kamen temeljac hotela „Durmitor“ koji se gradi u okviru projekta vrijednog 20 miliona eura.

Marković je ocenio da će turistički kompleks, kada bude završen, biti jedan od najlepših u regionu.

„Obećali smo da ćemo razvijati celu Crnu Goru i da nas neće kao elitnu turističku destinaciju predstavljati samo sadržaji na Primorju i u Centralnom regionu. Zahvaljujući Hotelu „Durmitor“, Žabljak će predstavljati planetarno Crnu Goru kao jednu od najboljih turističkih i investicionih destinacija,” kazao je Marković.

On je iskazao zahvalnost i poštovanje vlasniku hotela rekavši da je razumeo Vladine planove da razvija Severni region na kvalitetan način i sa najvećim standardima i odlučio da investira na Žabljaku

„Uradio je projekat kojeg smo sada videli, kojim se možemo ponositi; projekat i čitav kompleks kojem ćemo se diviti i uživati za naredne dve i po godine. Gospodine Petros hvala Vam, ne samo na Vašem novcu i Vašoj spremnosti da investirate u ovako prestižan objekat, nego i na Vašoj spremnosti da doprinosite Žabljaku i građanima Žabljaka, i naravno da ovakvim projektima ponosnim činite i cijelu Crnu Goru,” kazao je premijer Marković.

Predsednik Vlade je rekao da ovaj hotel neće biti samo deo turističke ponude.

“Ovaj hotel će stvoriti nove velike mogućnosti, ne samo za one koji se bave privredom, nego i za pojedince koji će moći na bazi ovog potencijala i resursa da pronalaze prilike za sebe. Ovde će biti i kvalitetnije obrazovanje. Ovde će biti i kvalitetnije usluge. Ovde će biti i kvalitetnija infrastruktura. Ovde će biti sve drugačije kada ovaj hotel bude otvoren. Kada on bude otvoren, on će podstaći da možda rešimo i pitanja već ranije starih hotela koji su zatvoreni, ali naravno i novih, sa sličnom ponudom. Čestitam Vam, ovo je veliki dan za razvoj Crne Gore, za turizam i turističku ponudu, ali ovo je velika i neponovljiva prilika za građane Žabljaka i verujem da ćete je umeti iskoristiti,” kazao je Marković.

Predsednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević je ocenio današnji dan velikim za Žabljak rekavši da su ovom planinskom centru nedostajali upravo veliki hoteli i da će novi hotel Durmitor biti zvezda ne samo severa Crne Gore već i regiona te da će promeniti lice Žabljaka.

Projekat podrazumijeva gradnju hotela vanjskog izgleda nalik nekadašnjem objektu, ali sa pet zvezdica, opremljenog svim pratećim sadržajima poput Spa & Wellness centra i sale za konferencije te 12 vila uklopljenih u ambijent.

Vrednost projekta je 20 miliona eura. Planirano je da u hotelu bude od 80 do 120 zaposlenih pri čemu će, kako je saopštio vlasnik, prioritet pri zapošljavanju imati građani Žabljaka./ibna