back to top
NaslovnicaVestiUBIJEN MUŽ I DVIJE KĆERKE: Slavki Matić cela porodica nastradala u napadu...

UBIJEN MUŽ I DVIJE KĆERKE: Slavki Matić cela porodica nastradala u napadu na Bjelovac

Diskusija o rezoluciji o genocidu u Srebrenici, koja se održala pod svodovima Palate naroda u Njujorku, istakla je da su konsponzori ovog dokumenta propustili da spomenu 3.267 ubijenih srpskih civila u srednjem Podrinju. Ovo nas podsjeća na neke od najpotresnijih priča iz tog krvavog perioda, čiji su počinioci bili Naser Orić i njegove jedinice. Za zločine nad Srbima koje je Orić počinio, niti jednom nije odgovarao. Nisu pisane rezolucije na Ist Riveru za nevine žrtve koje su se našle na putu ovog bezumnog pohoda, uglavnom izvršenog iz zaštićene zone UN.

УБИЛИ ЈОШ МУЖА И ДВЕ ЋЕРКЕ: Славки Матић цела породица настрадала у нападу на БјеловацFoto: Printskrin RTRS

Slavki Matić iz Bjelovca u opštini Bratunac postao je žrtva Orićevih dželata koji su ubili njegovu porodicu – muža i dvije kćerke od 24 i 26 godina. Matić je 2015. godine svjedočio o ovom užasu koji je preživio od muslimanskih snaga 1992. godine na suđenju Ratku Mladiću. Kroz suze je izjavio: “Tada nisam bila kod kuće, išla sam negdje zbog posla i nisam mogla da se vratim. Kada sam se vratila, sve su zapalili i pobili, sve što su stigli. Ništa nije ukazivalo na pokolj. Oni su prvo ubili stražu koja je čuvala selo, zatim su prošli kroz Sikiriće i krenuli prema mom domu u Bjelovcu. Kažu da nije bilo genocida? Ubijali su i žene i muškarce, bez obzira na godine. Možda nisu birali punoljetne, maloljetne, stare ili mlade. Sve su ubijali.”

- Advertisement -

Prema njegovim riječima, među žrtvama su bili i mladići i starice od 82 godine. U napadu na Bjelovac, Orićeva vojska ubila je 68 srpskih civila, od kojih su skoro svi bili civili. Među žrtvama bilo je 11 žena i petoro djece. Dan kada je izgubio majku, oca i 17-godišnjeg brata, devetogodišnji Brane Vučetić ostao je ranjen i odveden u logor, gdje je prema sopstvenom svjedočenju, bio najstrašnije fizički mučen.
Izvor: ( www.novosti.rs / Ibna.rs )

- Advertisement -

Najnovije objave