NaslovnicaHronikaUBIO BRATA, PRESVUKAO GA I LAGAO DA JE UMRO? Tužilaštvo traži 12...

UBIO BRATA, PRESVUKAO GA I LAGAO DA JE UMRO? Tužilaštvo traži 12 godina robije za Milana! “ŽRTVU PESNIČIO, ŠUTIRAO I DAVIO”

Objavljeno:

Presuda Milanu G. (46) koji je osumnjičen za ubistvo brata Saše (52) biće donesena 23. novembra, rečeno je danas u Višem sudu u Nišu gde su tužilaštvo i odbrana izneli završne reči na glavnom pretresu.

Saša G. ubijen je na Đurđevdan prošle godine u svojoj kući u naselju Komren u Nišu.

Lidija Simović je u ime tužilaštva zatražila da se osumnjičenom izrekne kazna od 12 godina zatvora za ubistvo brata, dok je odbrana tražila da se ovo delo prekvalifikuje u ubistvo iz nehata. Više javno tužilaštvo je zatražilo i da se Milanu G. izrekne mera obaveznog psihijatrijskog lečenja.

U optužnici se navodi da je okrivljeni svog brata ugušio, a onda prijavio njegovu prirodnu smrt u stanju smanjene uračunljivosti.

– Na sudu je dokazima konstatovano da je optuženi u noći između 5. i 6. maja 2022. godine u svojoj kući pesnicom udario brata, pa kada je ovaj pao, šutirao ga po telu, a zatim ga stezao u predelu vrata što je dovelo do njegove smrti. Nakon toga ga je stavio na krevet, presvukao i onda pozvao Hitnu pomoć i prijavio prirodnu smrt. Krivično delo koje mu se stavlja na teret su dokazali i medicinski veštaci koji su svedočili o povredama pokojnika – kazala je Simović.

Branilac Milana G., Marija Vučić, u završnoj reči je posumnjala u iskaz tužilaštva. Ona je rekla da to što je navelo tužilaštvo predstavlja posredne dokaze.

– Tužilaštvo izostavlja činjenicu da je Milan prvi put zvao Hitnu pomoć u 21.30 sati kada je brata zatekao na podu. Povreda oka za koju tužilaštvo tvrdi da je nastala pesnicom mogla je nastati i padom. Osim toga, veštak neuropsihijatar je naveo da osobe koje boluju od paranoidne šizofrenije ne mogu da se duže drže izmišljene priče, a moj branjenik je dosledan u svojoj odbrani. Zato predlažemo da ga sud oglasi krivim za nehatno lišenje života i izrekne mu što blažu kaznu – rekla je Vučićeva.

Optuženi Milan G. se takođe obratio sudu i ponovio da nije kriv.

(Kurir.rs – M. S.)

Kurir

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije objave