Uhapšen lider Prave Crne Gore Marko Milačić

Uhapšen lider Prave Crne Gore Marko Milačić

Marko Milačić, lider stranke Prava Crna Gora, uhapšen je u sredu u Podgorici sa nekolicinom drugih članova njegove stranke.

Navodno su Milačić i njegovi drugovi „prekršili javni red“ i „nisu slušali naređenja policije“. On i drugi imali su nameru da održe konferenciju za štampu ispred Vrhovnog tužilaštva Crne Gore. Vozilo, s opremom za konferenciju za štampu, zaustavila je policija u jednoj podgoričkoj ulici. Milačić je rekao da policija nema pravo da zaustavi automobil i spreči ih da održi konferenciju za novinare. Popeo se na krov automobila i pokušao održati govor koji je želio održati ispred zgrade Vrhovnog tužilaštva.

No, policajci nisu imali dobru volju da ga puste da govori i na silu su ga skinuli s krova.

„Danas su policajci zbog kontrole zaustavili automobil kojim je upravljao R. J., ali vozač nije dozvolio službenicima da provere stvari koje se nalaze u vozilu. R. J. je odveden u policijsku stanicu.

Policijski službenici pozvali su nadležnu službu da ukloni automobil s ceste, ali ih je osoba M. M. u tome sprečila jer se popeo na krov vozila. Policajci su ga upozorili, a zatim mu naredili da prestane sprečavati službu u svom poslu, ali M. M. je nastavio s kršenjem javnog reda i mira. Pružio je aktivni otpor, pa su policajci doveli M. M. u policijsku stanicu, koristeći sredstva prisile,” saopšteno je iz Policijske uprave Crne Gore.

U saopštenju Prave Crne Gore o događaju rečeno je da je „tokom nezakonite i nasilne policijske akcije, predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić povređen u vidu preloma palca leve ruke, hematoma i ogrebotina u području ruku i leđa”.

Pored toga, Partija zahteva da Milačić i ostali članoie stranke odmah budu pušteni na slobodu.

Druge opozicijske stranke takođe zahtevaju puštanje Milačića i drugih, a policijsku akciju nazivaju “represijom” i “demonstracijom moći”.

Milačić je jedan od aktivnih opozicionih lidera koji često imaju nastupe na ulicama. Pre nekoliko meseci u Podgorici je zapalio NATO zastavu. / ibna