Vazdušna veza Albanija – SAD se polako obnavlja

Vazdušna veza Albanija – SAD se polako obnavlja

Ambasadorka Albanije u Sjedinjenim Državama Floreta Luli-Faber izjavila je danas da je „albanska Vlada odgovorila na sve zahteve albanskih građana koji su morali da putuju iz Sjedinjenih Država u Albaniju u ovim veoma teškim vremenima Covid-19.

„Poslednjih meseci, Ambasada Republike Albanije podržala je preko 600 albanskih državljana da putuju iz Sjedinjenih Država u Albaniju kroz proces repatrijacije“, dodala je ona.

Ambasadorka je dalje rekla da će „od 15. juna postepeno početi ponovo da se uspostavljaju letovi sa nekim evropskim zemljama. Ova situacija povećava mogućnost putovanja iz SAD u Albaniju, sada već ne isključivo za albanske državljane, već i za američke državljane“.

“Tokom juna, Turkish Airlines i Air Serbia će započeti letove do nekoliko američkih gradova i nazad”, rekla je ona.

„Prema pravilima koja su na snazi, svi albanski državljani koji poseduju turističke i studentske vize a koji žele da putuju u Ameriku mogu putovati samo preko kompanija Turkish Airlines i Air Serbia. Albanski državljani, koji imaju dozvolu boravka „zelenu kartu“ i američke pasoše, nemaju ograničenja za ulazak u Sjedinjene Države putem putovanja iz evropskih zemalja“, rekao je Faber.

„Želeći da se situacija COVID-19 poboljša, zapamtite: držite udaljenost, koristite maske i sledite higijenska pravila!“ zaključila je Luli-Faber./ibna